Stabiel 3e kwartaal Source Group

0

Source Group heeft tot en met het 3e kwartaal van 2016 een omzet behaald van 142,1 miljoen euro. De cijfers over de eerste negen maanden zijn daarmee nagenoeg gelijk aan de overeenkomstige periode in 2015.

De brutomarge kwam uit op 4 miljoen euro, wat ook overeenkomt met dezelfde periode in 2015.

Stabiel 3e kwartaal
In een toelichting op de cijfers stelt Source dat door grotere seizoensinvloeden en een verdere terugloop van de activiteiten in de sectoren olie en gas (die nog niet volledig door groei elders kon worden gecompenseerd) de ontwikkeling van de omzet en brutomarge in het 3e kwartaal zijn achtergebleven bij de eerdere verwachting.

Fusie met HeadFirst
Source Group is onverminderd positief over de voorgenomen fusie met HeadFirst.  Hoewel de uitwerking van de deal meer tijd neemt dan van tevoren werd aangenomen, is het streven van partijen nog altijd dit jaar tot een closing te komen. Op 12 oktober 2016 heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt dat Source Holding B.V. HeadFirst Houdstermaatschappij B.V. mag overnemen.

Verdubbeling omzet 2017
Source Group verwacht dat ook het 4e kwartaal van 2016 de omzet- en resultaatontwikkeling zal stabiliseren ten opzichte van 2015. Indien de voorgenomen fusie met HeadFirst wordt gerealiseerd, verwacht Source Group in 2017 een ruime verdubbeling van de omzet en een nog sterkere groei van de resultaten.

Bron: Source Group

Lees ook: Omzet Source stijgt met 5%

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer