Stavorens ongeluk kost uitzendbureau Spoorflex de kop

0

Uitzendbureau Spoorflex heeft surséance van betaling aangevraagd. Het ongeluk in Stavoren en de schorsing door ProRail heeft het bedrijf teveel schade opgeleverd.

Het specialistische uitzendbureau Spoorflex, dat machinisten en spoorwegpersoneel levert, heeft zwaar te lijden gehad van de imagoschade door het ongeluk in Stavoren en de daarop volgende schorsing door ProRail. 

Eind juli reed een goederentrein in Stavoren door een stootblokken heen en ramde een watersportwinkel en een lege tankwagen. De Italiaanse machinisten werden begeleid door een machinist van Spoorflex. ProRail trok daarop de vergunning voor het bedrijf in, maar hief die schorsing op nadat de twee bedrijven tijdens een rechtszaak tot een schikking waren gekomen. 

Het leed was bij Spoorflex toen al geleden. Door de schorsing liep het bedrijf naar verluid een half miljoen euro aan omzet mis. Bovendien droogde de opdrachtenstroom op door de imagoschade. Inmiddels heeft het bedrijf surséance van betaling aangevraagd. De directie onderzoekt nu of een doorstart mogelijk is.

Vakbond FNV is boos op ProRail en noemt het op de eigen site "heel erg zuur" dat nu de circa honderd werknemers van Spoorflex de dupe worden. De vakbond vraagt zich af of ProRail überhaupt de zaak tegen Spoorflex wel rond had gekregen. De Telegraaf meldde eerder dat waarschuwingsborden om de snelheid te verminderen ontbraken op het traject. Dergelijke borden zijn de verantwoordelijkheid van ProRail.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer