Top-10 snelstgroeiende payrollbedijven

0

Payrolling blijft sterk groeien in Nederland. De grootste stijgers op de Flexmarkt Omzetranglijst 2015 wisten een omzettoename van ruim 50 procent te behalen en zijn volledig op eigen kracht gegroeid. Wie zijn de tien snelstgroeiende payrollbedrijven?

De Top-10 snelstgroeiende payroll & contractingbedijven uit de Flexmarkt Omzetranglijst 2015 zijn:
(groei 2014-2015 in %)

  1. Payper
  2. Nextpayroll
  3. Please Payroll
  4. Pay for People
  5. PSC Platform voor Intermediairs
  6. Staffing Management Services
  7. WePayPeople
  8. Ziezzo
  9. Myler
  10. Payroll Select Nederland

(voor omzetcijfers en groeipercentages, zie juninummer Flexmarkt, pagina 32.)

Nieuwe doelgroep mkb’ers

Edwin Schaap, algemeen directeur bij Payper, verklaart in een interview met Flexmarkt de groei als volgt. ‘De marktvraag is toegenomen. Steeds meer bedrijven zetten in op flexibilisering en ook de Wet werk en zekerheid (Wwz) pakt positief voor ons uit.’ Schaap ziet ook de komende jaren volop kansen voor payroll: ‘We benaderen ook nieuwe markten, met name de doelgroep mkb’ers, die vooralsnog weinig met payrolling doen. Daar zien wij een gat in de markt.’

Voordeel van afschaffen VAR

Ook Hans van de Ven, algemeen directeur van Please Payroll, voorspelt verdere omzetgroei. ‘Dankzij de Wwz, die onder meer als gevolg heeft dat ondernemers zoeken naar alternatieven voor flexcontracten. Maar ook profiteren de Nederlandse bedrijven van een verbeterende economie, waardoor de werkgelegenheid zal toenemen en wij daar als payrollbedrijf direct baat bij hebben. Tot slot verwachten wij een omzetgroei door het afschaffen van de VAR. Die maakt het voor freelancers lastiger en voor opdrachtgevers risicovoller om rechtstreeks met elkaar zaken te doen. Payrolling wordt daarmee een aantrekkelijk alternatief.’

 

De Flexmarkt Omzetranglijst 2015 is gepubliceerd in de editie van Flexmarkt die donderdag 16 juni is verschenen. Nieuwsgierig en wilt u ook Flexmarkt ontvangen?

Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer