Uitzendbranche ziet het zonniger in

0

Ondernemers in de uitzendbranche zijn positief over de ontwikkeling van de werkgelegenheid in het eerste kwartaal van dit jaar.

‘Na zes opeenvolgende kwartalen met overwegend negatieve verwachtingen, voorzien meer ondernemers in de uitzendbranche nu een toename van de werkgelegenheid dan een afname’, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Aantal uitzenduren toegenomen
In het vierde kwartaal van vorig jaar nam het aantal uitzenduren met 1,6 procent toe ten opzichte van het kwartaal daarvoor. De omzet van de uitzendbranche klom afgelopen kwartaal met 0,9 procent, het derde opeenvolgende kwartaal van groei. In heel 2013 bedroeg de omzetstijging in de uitzendbranche 0,2 procent.

Ook ABU meldde vorige maand dat het aantal uitzenduren en omzet aan het eind van 2013 zijn gestegen. De ABU- en CBS-cijfers duiden op een kentering in de uitzendsector in de loop van 2013.

ANP

Lees ook:

    Over Auteur

    De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

    Reageer