Uitzender USG People ziet groei aanhouden

0

Uitzendbedrijf USG People heeft de winst en omzet in het tweede kwartaal zien groeien en verwacht die positieve lijn in de rest van het jaar te kunnen doortrekken. De vraag naar arbeidskrachten nam in alle landen waar het bedrijf actief is toe, zowel bij grotere als kleinere bedrijven.

USG meldde vrijdag een omzet van 618,6 miljoen euro over het tweede kwartaal. Dat was 6 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebita) verbeterde met een kwart naar 19,4 miljoen euro. Onder de streep resteerde een nettowinst van 5 miljoen euro, waar vorig jaar nog een min van 2 miljoen euro ontstond.

Start People en Unique
In Nederland en België steeg de omzet van het moederbedrijf van merken als Start People en Unique vorig kwartaal met 9 procent per werkdag. In Nederland toonde de omzetgroei daarmee een aanzienlijke versnelling, na de plus van 3,7 procent in het eerste kwartaal. In Duitsland en Frankrijk trok de groei ook verder aan, naar 5 tot 6 procent. In die landen deed USG het daarmee naar eigen zeggen beter dan concurrenten.

‘Marktomstandigheden gunstig’
‘De marktomstandigheden blijven zich gunstig ontwikkelen in onze landen’, zei bestuursvoorzitter Rob Zandbergen in een toelichting. De aanhoudende groei van de afgelopen maanden is volgens USG ook zichtbaar in juli en geeft vertrouwen dat de positieve ontwikkeling in de rest van het jaar doorzet, aldus het bedrijf.

Reorganisatie
Het uitzendbedrijf werkt aan een eerder aangekondigde reorganisatie die een jaarlijkse besparing van 20 miljoen euro moet opleveren. Die bezuinigingen worden vanaf het lopende kwartaal gerealiseerd. Het programma, dat voor het einde van volgend jaar wordt afgerond, zorgde afgelopen kwartaal voor eenmalige kosten van bijna 6 miljoen euro.

Bron: ANP

Lees ook: Omzet- en winstgroei USG People

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer