USG wil 75 medewerkers ontslaan, veel minder dan verwacht

1

Uitzender USG People wil 75 medewerkers op het hoofdkantoor in Almere ontslaan en daarnaast 40 IT-banen uitbesteden. Dat zei bestuurder Lex Makkinje van FNV Bondgenoten vandaag.

Het aantal ontslagen als gevolg van een aanstaande reorganisatie bij USG, is veel lager dan de aantallen die in de wandelgangen circuleerden. De afgelopen dagen werd gerept over het ontslag van een kwart van de in totaal 8000 werknemers. Dat was neergekomen op 2000 ontslagen. Bestuursvoorzitter Rob Zandbergen ontkende woensdag al dat er sprake zou zijn van zo’n grote ingreep.

Nieuw informatiesysteem de oorzaak 
De ontslagen op het hoofdkantoor volgen op de ingebruikname van een nieuw informatiesysteem bij de zogeheten backoffice-activiteiten. USG, dat 38 procent van zijn omzet in Nederland behaalt, heeft al langere tijd last van economische tegenwind. Vooral de publieke en financiële sectoren zijn hard getroffen door de crisis en bezuinigingen van de overheid. 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Asha Diepnarain op

    haha zijn ze nog steeds aan het schuiven met tafels en stoelen bij Usg.Ze hebben mij toch ontslagen en nog vele anderen?En vooralsnog is er geen budget.?
    Schandelijk ze moeten de intercedenten ontslaan die de hele dag niets doen op de vestigingen en die alleen zeggen ;;nee hoor u kunt zich inschrijven via de website;; ben HAPPY dat ik deze stadium gepasseerd ben en voor alle oude collega’s 1 advies begin te kijken wat er op de markt is voordat P&O je op het matje roept en zegt dat je niet goed functioneert!

Reageer