‘Verslechtering arbeidsvoorwaarden AB Werkt’

0

De arbeidsvoorwaarden van de medewerkers van AB Zeeland verslechteren na de fusie met AB Werkt. Ook wordt er grote druk op de werknemers uitgeoefend.

Dat meldt vakbond CNV Vakmensen.

Vorige maand werd bekend dat AB Zeeland en AB Werkt definitief gaan fuseren. Bij een fusie zijn geen nieuwe arbeidscontracten nodig, omdat de werknemers van rechtswege over gaan. De ondernemingsraad van de organisatie is het, volgens CNV hier ook mee eens. Toch wordt aan de medewerkers van oud AB Zeeland nieuwe contracten aangeboden. De contracten zijn voor de werknemers slechter dan de contracten die zij hadden. Zo zou er een concurrentiebeding in de overeenkomst worden opgenomen, die er eerst niet in stond, een relatiebeding en een verbod of beperking op nevenactiviteiten.

Volgen CNV Vakmensen worden de werknemers onder druk gezet om de contracten te tekenen. ‘In de gesprekken wordt zelfs het faillissementscenario uit de kast gehaald om de druk op te voeren.’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer