Werkgeversorganisatie lanceert dienst flexibel personeel

0

Werkgeversorganisatie FME-CWM heeft een eigen dienst opgezet waardoor het goedkoper wordt voor bedrijven om tijdelijk personeel in te huren.

De werkgeversorganisatie voor bedrijven in de technologische industrie voelt zich hiertoe genoodzaakt, nu het nieuwe kabinet niet van plan is het ontslagrecht te versoepelen en de WW te verkorten. Dat maakte FME-CWM vrijdag bekend.

Volgens FME-voorzitter Jan Kamminga dwingt deze politieke "tegenvaller" bedrijven ertoe te kiezen voor meer tijdelijke krachten in plaats van vaste mensen. "Deze dienst zorgt ervoor dat de kosten worden beperkt."

De brancheorganisatie heeft een mantelovereenkomst getekend met Adecco, Holland Payroll, Luba en OTTO Work Force om de flexdienst mogelijk te maken. Op 1 december wordt de dienst gelanceerd.

CNV Vakmensen is faliekant tegen het initiatief. Volgens de vakbond is het helemaal niet goed voor de branche als een nog groter deel van de werknemers op tijdelijke basis werkt. "Niet meer flexibiliteit is nodig. Het gaat juist om meer aandacht voor het aan het werk houden van mensen. Mensen in de metaalindustrie verdienen beter", zei voorzitter Jaap Jongejan van CNV Vakmensen.

Doordat de komende jaren veel mensen met pensioen gaan en doordat de economie aantrekt, zal de branche in de nabije toekomst meer mensen nodig hebben, zegt de vakbond. "Die haal je niet binnen door ze een flexcontract te bieden", aldus Jongejan.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer