Arbeidsmigranten als flexkrachten Carrière aan de slag bij bakker

0

Een fraai voorbeeld van de inzet van arbeidsmigranten om het personeelstekort op te vangen: internationale medewerkers van Carrière Uitzendbureau gaan via een omscholingstraject aan de slag als bakker in Nederland. 

Bakker Goedhart maakt sinds 1895 verse broodproducten voor diverse klanten. Iedere ochtend wordt vers brood en gebak naar meer dan 1000 supermarkten in Nederland gebracht. Ook voor dit bedrijf is het lastig om personeel te vinden in tijden van krapte op de arbeidsmarkt. “Wij kampen nu met enorme krapte. Je merkt dat er vanuit het oude bakkersvak minder bakkers geworven worden. We willen iedereen een kans bieden om kennis te maken met het werk in de bakkerij en hebben ervoor gekozen om, in samenwerking met Carrière, medewerkers met een migratieachtergrond op te leiden tot bakkers’, zegt Rianne Popken, in- en doorstroom coördinator bij Bakker Goedhart.
“Dit doen zij samen met buddy’s”, voegt Thys van der Tempel, productiemanager, eraan toe. “We zorgen ervoor dat elke medewerker een vaste buddy heeft, die je direct meeneemt in het proces. Met een buddy voeren zij meteen werkzaamheden uit. Het is dus niet alleen toekijken in de bakkerij.’

In samenwerking met opleider Foodbase is de bakkerij het succesvolle opleidingstraject gestart, waardoor flexkrachten van Carrière opgeleid zijn tot operators in de bakkerij. De franchiselocatie Carrière Bunschoten, geleid door ondernemers Ali Gundogdu en Yarkin Kul, hebben Bakker Goedhart kennis laten maken met zes flexkrachten. De medewerkers zijn gemotiveerd, blijkt als Bakker Goedhart wordt gevraagd hoe zij de groep ervaart. “Zij zijn de bakkers van Goedhart! Ze willen graag leren en werken hard om alles te bereiken. Eén van de jongens, Mehmet, is bijna zo ver om een lijn alleen te gaan bedienen.”

De reis van Mehmet Yozgyur

Mehmet Yozgyur kwam op advies van zijn vrienden naar Nederland. Nadat Carrière Bunschoten hem heeft geholpen aan een woning en burgerservicenummer, startte hij met zijn eerste baan bij Bakker Goedhart. Op dit moment ziet het bedrijf veel talent en potentie in Mehmet, waardoor hij binnenkort zelfstandig een lijn binnen de bakkerij kan bedienen.
In de minidocumentaire die onlangs is opgenomen, vertelt Mehmet over zijn ervaring met Carrière, Bakker Goedhart Emmeloord en het opleidingstraject in samenwerking met Foodbase.

 

Lees ook: Meer arbeidsmigranten? Dit zeggen de voor- en tegenstanders

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer