Forse groei van intercedenten met vakdiploma

1

In het afgelopen jaar hebben 1.445 intercedenten het vakdiploma Uitzendmedewerker behaald. Na een groei van 10% in 2014, betekent dit een groei van 32% in 2015.

Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU).

Volgens de SEU is de groei te danken aan de nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving op de arbeidsmarkt. Daardoor is de behoefte aan advies bij opdrachtgevers en flexkrachten groot. ‘Intercedenten die het vakdiploma uitzendmedewerker hebben behaald, beschikken over voldoende bagage om relaties te voorzien van juiste informatie’, aldus manager Barbara Kramer van de SEU.

Investeren in intercedent

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om, naast flexkrachten, ook vaste medewerkers op te leiden. In 2015 is het aantal uitzendorganisaties dat medewerkers opleidt tot het examen uitzendmedewerker met 23% gegroeid. Deze groei laat zien dat de branche de toegevoegde waarde van het vakdiploma erkent en investeert in vakbekwame medewerkers. De economische groei die in de uitzendbranche, met een omzetgroei van +11% in 2015, goed zichtbaar is biedt ondernemers de ruimte om hierin te investeren, zo stelt SEU.

ABU en NBBU
Ook de brancheorganisaties erkennen het belang van kennis. ‘We zijn erg tevreden dat zoveel meer intercedenten opleidingen volgen’, zegt Marco Bastian, directeur NBBU. ‘Het is een overduidelijk signaal dat ondernemers erop uit zijn de kwaliteit van de flexbranche verder te verbeteren. De rol van intercedenten verandert, zij zullen over voldoende kennis moeten beschikken om als expert op te kunnen treden.’ Voor ABU-directeur Jurriën Koops is het SEU-diploma maatgevend voor het expertniveau van de intercedent. ‘Het is belangrijk om het kennisniveau op peil te houden. Onze leden investeren dan ook in permanente educatie van hun medewerkers.’

Bron: SEU

Lees ook: 20.000e SEU-diploma uitgereikt

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer