Gratis training Artra om arbeidsmarktpositie te versterken

0

In 2022 biedt artra 15 trainingen gratis aan. Doel is het versterken van de arbeidsmarktpositie van zo’n 1.500 werkenden en werkzoekenden. Artra ontvangt hiervoor subsidie van de Rijksoverheid in het kader van de subsidieregeling NL leert door.

Voor een toekomstbestendige positie op de Nederlandse arbeidsmarkt is goede scholing van belang. Als opleider van uitzendprofessionals, biedt artra diverse opleidingen, trainingen en e-learnings aan. Vanaf nu biedt artra 15 van deze trainingen kosteloos aan. Zo wil artra de financiële- drempel verlagen en het aanbod toegankelijk maken voor iedereen die zich wil en moet ontwikkelen.

NL leert door

Artra ontvangt hiervoor subsidie van de Rijksoverheid in het kader van de subsidieregeling NL leert door. NL leert door is onderdeel van het coronasteunpakket van de Rijksoverheid. Via deze subsidieregeling kan iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kosteloos een opleiding of training volgen. En zo kennis en vaardigheden uitbreiden of om-/bijscholen voor een bestaande of nieuwe baan. Ook kan het werkenden die geraakt zijn door de coronacrisis weer op weg helpen naar een passende baan.

Op peil houden kennisniveau flexbranche

Directeur van artra, Ellen van Hierden: ‘De flexbranche is altijd in beweging. Het op peil houden van kennis en vaardigheden is daarom een must. Er zijn altijd mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken op de arbeidsmarkt. Daar dragen we met deze gesubsidieerde trainingen graag aan bij.‘

Oproep aan uitzendorganisaties

artra roept bedrijven in de flexbranche op om hun medewerkers nadrukkelijk op deze laagdrempelige scholingsmogelijkheid te wijzen. artra streeft ernaar zoveel mogelijk uitzendprofessionals en organisaties de kans te geven van deze gratis opleidingsmogelijkheid gebruik te maken. Daarom zijn aan deze actie wel voorwaarden verbonden, zoals 1 opleiding per deelnemer en maximaal 2 opleidingen per organisatie.

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer