Hoogopgeleide flexkracht stroomt vaker door naar vast

0

Hoe hoger de opleiding, hoe groter het percentage van de flexwerkers dat doorstroomt naar een vaste baan. Van de hoger opgeleiden die in 2012 begonnen als flexkracht, stroomde 36% in de drie jaar daarna door naar een vast contract. Van de lager opgeleiden was dat 17%.

Dit meldt het CBS op basis van onderzoek naar 686.000 werknemers die in 2012 begonnen met flexwerk. Sinds 2014 is het aantal tijdelijke werknemers met uitzicht op vast werk weer gaan toenemen, zo stelt het CBS vast.

Een op de vijf blijft in flexschil

Van de werknemers die in 2012 gingen flexwerken, zat bijna 20% in de volgende drie jaar nog in de flexschil. Zij hadden een flexbaan of zaten korte tijd zonder werk tussen twee flexbanen. Ruim een kwart (26%) stroomde uit naar een vaste baan, 29% naar een uitkering, 20% naar een situatie zonder werk of uitkering. Daarnaast ging 7% als zzp’ers aan de slag.

Doorstroom naar vast

Gemiddeld stroomde dus een kwart (26%) van de flexkrachten uit naar een vaste baan. Hoe hoger het opleidingsniveau hoe groter het  percentage van de flexwerkers dat doorstroomt naar een vaste baan. Tussen 2012 en 2015 was dat het geval bij 36% van de hoger opgeleide flexkrachten. Van de middelbaar opgeleiden was dit 25% en van de lager opgeleiden 17%.

Bron: CBS

Lees ook: ABU: uitzendbaan blijft belangrijk

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer