‘Huisvesting buitenlands personeel ook zaak werkgever’

1

Minister Eberhard van der Laan (Wonen) gaat binnen enkele weken om de tafel zitten met de Vereniging Internationale Arbeidsbemiddelaars (VIA) en ondernemers die arbeidskrachten uit de voormalige Oostbloklanden in dienst nemen.

Hij wil met onder anderen tomatenkwekers en aspergetelers praten over de huisvesting van de Midden- en Oost-Europeanen.

Dat heeft de minister dinsdag gezegd. De bewindsman vindt dat ook de VIA en deze werkgevers een zekere verantwoordelijkheid hebben voor de huisvesting van de werknemers. “Zij hebben baat bij deze mensen, die een nuttige bijdrage leveren aan de economie.”

In de cao voor uitzendkrachten staan wel afspraken over de huisvesting van buitenlandse werknemers. Zo worden er bepaalde eisen gesteld aan de huisvesting, bijvoorbeeld over brandveiligheid, sanitaire voorzieningen en de woonoppervlakte per persoon. Deze afspraken gelden voor uitzendkrachten die groepsgewijs in het buitenland geworven zijn. De VIA vindt deze afspraken echter niet afdoende.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Ronaldo de Hollander op

    Als werkgever is het ons niet toegestaan invloed uit te oefenen op het prive leven van medewerkers. Het zou Eberhard van der Laan sieren als hij ook aan de politieke partijen gaat verzoeken de kosten te betalen van de politieke vluchtelingen die zij hier toegelaten hebben.

Reageer