Netwerkplatform Jellow financiert verdere groei

0

Jellow, het netwerkplatform voor talentpools van freelance professionals, is er in geslaagd 500.000 euro op te halen voor verdere groei. Het geld wordt voornamelijk geïnvesteerd in kennis en nieuwe medewerkers.

De grootste bijdrage aan de groeifinanciering van Jellow is afkomstig van de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM). Ook drie informal investors steken geld in in de groei van Jellow.
Het in 2013 gestarte bedrijf wil een flinke slinger geven aan de uitbreiding van het platform met Jellow-software, dat het voor bedrijven mogelijk maakt beter inzicht te krijgen in de eigen talentpool van freelance professionals. Bedrijven kunnen hun talentpool vervolgens koppelen aan de netwerken van zelfstandige professionals van andere deelnemende bedrijven. ‘Of anders gezegd: durf één netwerk te delen om er vervolgens honderden voor terug te krijgen,’ zegt directeur Noel Wilson van Jellow.

Vernieuwende concept

Alle zelfstandige professionals in de netwerken zijn vooraf op kwaliteit gescreend. Hoogleraar interim management Leo Witvliet noemde dit ‘vernieuwende concept’ eerder een ‘enorme aanwinst voor de huidige en toekomstige flexmarkt.’ Inmiddels maken zowel grote bedrijven als overheden en universiteiten gebruik van het Jellow-netwerk.

Meerwaarde

Wat volgens Investment Manager Klaas Kooistra van de NOM de doorslag gaf voor een geldinjectie van Jellow waren de reacties van klanten. ‘De meerwaarde van Jellow werd door hen breed onderschreven. Met name het transparante karakter en de screening van de zelfstandige professionals werden geroemd.’

Kosten besparen

Deelnemers van Jellow zeggen dankzij het netwerk kosten te besparen op intermediairs, maar roemen ook de screening.  In totaal 22 partners van Jellow houden zich bezig met de screening en daarmee is jellow het eerste platform dat de kennis, kunde en ambities van zelfstandige professionals centraal stelt, volgens Witvliet.
Bronnen: NOM, Jellow

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer