Nieuwe opleiding ‘Inspecteur CAO Uitzendkrachten’

0

De Stichting Naleving CAO Uitzendkrachten (SNCU) heeft in samenwerking met ARTRA Arbeidsmarkttrainingen de opleiding ‘Inspecteur CAO uitzendkrachten’ opgezet. Doel is het trainen van inspecteurs in het controleren op naleving van de uitzend-cao’s.

‘Wij merken, dat vanwege de jaarlijkse investeringen om de cao’s op correcte wijze na te laten leven, het voor de kwaadwillenden steeds moeilijker wordt om misbruik te maken. De overtredingen worden daardoor steeds intelligenter”, aldus Peter Loef, directeur SNCU. De branche investeert volgens SNCU ongeveer € 12.000.000 per jaar aan het voorkomen en aanpakken van dat misbruik. Cruciaal voor de effectiviteit van de controles is de kwaliteit van de inspecteurs. De SNCU wil hen daarom door middel van de nieuwe training beter equiperen.

Praktijk
In de opleiding krijgen de inspecteurs handvatten om hun professie nog beter uit te kunnen voeren. Er wordt aandacht besteed aan inspectie, rapportage en communicatietechnieken. Onderdelen daarbinnen zijn onder andere arbeids- en cao-recht, werkingssfeer, specifieke inhoudelijke thema’s zoals de inlenersbeloning, onkostenvergoedingen en fiscale- en juridische zaken. Ook komen vormen van overtreding waar de SNCU in haar controlepraktijk en rechtszaken tegenaan loopt aan bod.

Certificaat
De SNCU wil uiteindelijk alleen nog inspecteurs inschakelen die het certificaat ‘Inspecteur CAO Uitzendkrachten’ hebben behaald. De opleiding wordt ook opengesteld voor loonadministrateurs van uitzendbureaus, vertegenwoordigers van vakbonden en werkgeversorganisaties en andere geïnteresseerden. De eerste studieronde start in februari 2014.


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer