Nieuwe pensioenregeling zzp’ers

1

Er komt volgend jaar een pensioenregeling voor zzp’ers waardoor zij ook belastingvriendelijk een pensioen kunnen opbouwen.

Het overleg hierover tussen de vier zzp-organisaties PZO-ZZP, Zelfstandigen Bouw, Stichting ZZP Nederland, FNV Zelfstandigen en enkele pensioenuitvoerders zou al in een vergevorderd stadium zijn.

Flexibele pensioeninleg
De zzp-organisaties zullen de komende weken een keuze voor de pensioenuitvoerder maken. Uitgangspunt van de zzp-vertegenwoordigers is ‘lage administratie- en beleggingskosten en grote flexibiliteit in pensioeninleg’.

Keuze pensioenuitkering
In tegenstelling tot andere collectieve pensioenfondsen is deelname vrijwillig en hoeft de zzp’er geen vast bedrag in te leggen. Deelnemende zelfstandigen krijgen de vrijheid om te kiezen voor een pensioenuitkering die 10, 15 of 20 jaar loopt. Ook is het de bedoeling dat zzp’ers het gespaarde geld kunnen aanwenden voor langdurige arbeidsongeschiktheid.

Bron: pzo-zzp.nl


Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

 1. Avatar
  A.R. Blaauw op

  Geachte,

  Ik dat fantastisch vinden als de zelfstandigen, die steeds opnieuw zelf moeten zoeken naar een project (in mijn geval), een zekere toekomst qua pensioen tegemoet kunnen zien.
  Dat is nu niet het geval.

  mvg Adrian Blaauw

Reageer