Proef hypotheek voor flexwerkers breidt uit

0

De proef van uitzendorganisatie Randstad om mensen met een flexibel arbeidscontract makkelijker in aanmerking te laten komen voor een hypotheek, wordt uitgebreid. Rabobank, ABN AMRO, Aegon, Florius, ING en SNS Bank sluiten zich bij het initiatief aan.

Dat heeft Randstad vandaag bekendgemaakt.

Perspectiefverklaring
Tijdelijke krachten of uitzendkrachten die een zogeheten perspectiefverklaring van Randstad weten te bemachtigen, kunnen vanaf eind november een hypotheek aanvragen bij een van de geldverstrekkers. Het papiertje dient als vervanging van de werkgeversverklaring, die normaal nodig is bij het aanvragen van een hypotheek.
Randstad, Obvion Hypotheken en de Vereniging Eigen Huis (VEH) begonnen in december 2013 met de proef. Vooralsnog kunnen alleen flexwerkers gelieerd aan Yacht, Tempo Team en Randstad zelf meedoen. 167 mensen hebben sindsdien een perspectiefverklaring ontvangen, 27 klanten hebben op basis van de verklaring bij Obvion een hypotheek gekregen.

Meer uitzendorganisaties betrekken
Het is voor mensen zonder vast contract nog altijd erg moeilijk om een hypotheek af te sluiten en een huis te kopen. VEH hoopt daarom dat meer uitzendorganisaties zich bij het initiatief met de perspectiefverklaring zullen aansluiten. Ook zou het volgens de belangenorganisatie goed zijn als het ook voor zzp’ers makkelijker wordt gemaakt om een hypotheek te kunnen krijgen.

Recent ging tevens een andere proef van start om flexwerkers en uitzendkrachten aan een hypotheek te helpen. Enkele marktpartijen, waaronder Obvion, zijn begonnen met het beschikbaar maken van hypotheken voor flexwerkers die positief uit een bepaalde onlinetest komen. Die test kan hypotheekverstrekkers een inschatting geven van iemands werkzekerheid.

Bron: ANP

Lees ook: Proef Randstad biedt 90 flexwerkers hypotheek

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer