Samenwerking gemeente Alkmaar en Randstad verlengd

0

De gemeente Alkmaar en Randstad gaan hun samenwerking bij de bemiddeling van uitkeringsgerechtigden verlengen.

De samenwerking tussen Randstad en de gemeente Alkmaar is vorig jaar op 1 mei gestart. Het streven is om op 1 mei dit jaar 155 plaatsingen te realiseren.

Dankzij deze samenwerking, Baanbrekend genaamd, vonden in drie jaar tijd 3.600 mensen een baan. Vanuit elf vestigingen wordt samengewerkt met 26 gemeenten.
Baanbrekend is in 2010 gestart om uitkeringsgerechtigden uit de Wet Werk en Bijstand aan de slag te helpen. Het gaat om mensen met een ‘korte afstand tot de arbeidsmarkt’, wat wil zeggen dat zij binnen drie tot zes maanden bemiddelbaar moeten zijn.

Expertise Randstad
Inge Dijkstra, Operationeel directeur Randstad HR Solutions, over Baanbrekend: ‘Gemeenten maken gebruik van het bereik van Randstad via onze database met vacatures. Daarnaast dragen wij als expert bij via onze ervaring met koppelen van mens en werk. Alle kandidaten worden gescreend, volgen een workshop en krijgen een contactpersoon toegewezen. Ons doel is om kandidaten binnen vier tot acht weken aan werk te helpen. Dit kan gaan om een vaste baan, een parttime baan, maar ook om tijdelijk werk. De gemeente heeft kennis van sociale wetgeving en draagt zorg voor begeleiding van kandidaten die extra ondersteuning nodig hebben voor ze instromen.’

Cruciale rol uitzendsector
Op dit moment doen 26 gemeenten mee aan Baanbrekend-project. Het plaatsingspercentage zou gemiddeld 70% zijn en ligt hoger in plaatsen waar de samenwerking langer duurt.
Volgens Randstad blijft een groot aantal geplaatste kandidaten uiteindelijk aan het werk. Driekwart (77%) van de kandidaten vindt werk voor een half jaar of langer.
In een artikel over publiek-private samenwerking meldde vakblad Flexmarkt eerder (nr. 3, maart, 2013) op basis van cijfers van het UWV en RWI ook de uitzendsector een cruciale rol speelt bij het weer aan het werk helpen van uitkeringsgerechtigden. Bijna vier op de tien (39%)  van de mensen met een bijstandsuitkering gaat via een uitzendbureau aan de slag.  Tweederde van hen blijft langdurig aan het werk.

Bron: Randstad

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer