Tempo-Team-camping voor vakantiekrachten

0

Om zoveel mogelijk vacatures te vervullen voor vakantiewerk biedt Tempo-Team in Oostburg uitzendkrachten een gratis camping aan waar zij samen met andere uitzendkrachten een werkvakantie kunnen houden.

‘In de maanden juli en augustus komen er 1,5 miljoen toeristen naar de Zeeuwse kust. En er zijn in die periode niet voldoende vakantiekrachten in de regio Zeeuws-Vlaanderen’, zegt Kenny de Rooij van uitzendbureau Tempo-Team in Oostburg. Opdrachtgevers hebben in die periode veel horecapersoneel nodig voor het bemannen van de strandpaviljoens en restaurants aan de kust. ‘Daarom proberen wij uitzendkrachten uit heel Nederland aan te trekken door hen een gezellige, gratis camping in Cadzand aan te bieden.’ De vakantiekrachten moeten hun eigen tent meebrengen of kunnen logeren in een caravan of tegen een kleine betaling overnachten in een appartement. Overigens is de camping niet alleen beschikbaar voor uitzendkrachten buiten de regio. Door de gebrekkige openbaar vervoer-voorzieningen in Zeeuw-Vlaanderen maken ook jongeren uit Zeeland zelf hier gebruik van.

Werkvakantie samen vieren

Tempo-Team in Oostburg  zorgt goed voor haar medewerkers op de camping.  ‘Sommigen komen met vrienden, maar ook de uitzendkracht die alleen uit Groningen komt, moet het naar zijn zin hebben’, zegt Kenny de Rooij. ‘Wij zijn hier regelmatig en houden twee keer per week een spreekuur voor de uitzendkrachten.’ Het is ook de bedoeling dat de vakantiekrachten samen hun werkvakantie vieren. ‘Zij gaan regelmatig samen eten en ontmoeten elkaar in de Tempo-Team party-tent.’

Landelijk

Door het onderbrengen van de vakantiekrachten op de camping is het de Zeeuwse Tempo-Team-vestiging gelukt een groot deel van de vacatures in te vullen.  ‘Er hebben nu meer dan 30 vakantiekrachten voor ons gewerkt en gemiddeld verbleven er zo’n 20 vakantiekrachten per week die op de camping.’ Het is nog niet voldoende om in de 80 door Tempo-Team in Oostburg uitgezette vacatures te voorzien, maar het is al meer dan vorig jaar toen de Tempo-Team vestiging startte met dit initiatief.
En dit idee is inmiddels landelijk opgepakt door Tempo-Team; er zijn nu vier locaties waar het uitzendconcern een gratis camping aanbiedt.

Lees ook: Vakantiewerk: meer ‘brains’ dan ‘handjes’ gevraagd

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer