‘Matchalgoritme vervangt bemiddeling’

0

Ook het matchen bij werving en selectie verloopt steeds vaker digitaal. Volgens Bas Cornelissen van WeMatchIT wordt iedere vorm van persoonlijke bemiddeling in de toekomst zelfs overbodig. Matchen via algoritmes is goedkoper en gaat veel sneller.

Dat stelt Bas Cornelissen in de komende editie van Flexmarkt die donderdag 25 augustus verschijnt en als thema ict/automatisering heeft.

Matchalgoritme
WeMatchIT maakt bij het matchen van IT-kandidaten met vacatures gebruik van algoritmes. In die matchalgoritmes zitten heel veel variabelen die invloed hebben op de keuze voor een bepaalde kandidaat. Naast opleiding en werkervaring zijn hierin ook soft skills opgenomen.
En WeMatchIT is daarmee succesvol. Cornelissen ‘We hebben nu ongeveer 4.000 professionals in ons bestand en we hopen dit jaar door te groeien richting de 10.000.’

Kosten per hire gehalveerd
WeMatchIT claimt hiermee de kosten per hire ruim te hebben gehalveerd. ‘Die kosten zijn teruggebracht van € 4.500 naar € 2.000’, zegt Cornelissen. Hét grootste voordeel is volgens hem de tijdwinst. ‘Waar je vroeger minstens twee maanden moest uittrekken om een nieuwe kandidaat te werven, ben je nu vaak binnen een week klaar.’

Lees ook: ING: technologie biedt kansen voor flexbureaus

Het gehele artikel ‘Traditioneel uitzenden gaat verdwijnen’ van auteur Jos Widdershoven kunt u lezen in de komende editie van Flexmarkt die donderdag 25 augustus verschijnt. Wilt u ook Flexmarkt ontvangen?

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer