Training intercedenten in bemiddeling 50-plussers succes

0

Afgelopen maandag vond de eerste masterclass ‘Verruim je blik’ plaats die de brancheorganisaties ABU en NBBU gratis aanbieden aan intercedenten. De masterclass biedt de medewerkers van uitzendbureaus tools en inspiratie om nog meer focus te leggen op het bemiddelen van 50-plussers.

In de masterclasses komen de voordelen van het werken met ouderen aan bod: gemotiveerd, bereikbaar en ervaren. Deelnemers leren omgaan met de meest voorkomende vooroordelen tegen ouderen, ze kunnen hun ervaringen delen en krijgen praktische informatie over subsidies en regelingen.

De behoefte aan extra training blijkt groot: de serie masterclasses waren in korte tijd volgeboekt. De gratis trainingen zijn onderdeel van een aantal initiatieven van de uitzendbranche om de bemiddeling van 50-plussers extra aandacht te geven. Zo lanceerde de uitzendbranche dit najaar het online magazine Open voor ervaring. Daarnaast worden specifieke speeddates georganiseerd voor 50-plussers en spelen diverse uitzendbureaus een actieve rol in netwerktrainingen die UWV voor ouderen organiseert.

Rol uitzendbranche
De uitzendbranche speelt een belangrijke rol om werkloze 50-plussers aan de slag te helpen, zo blijkt uit de laatste Barometer 50-plus van UWV. Van de honderd werkloze ouderen die aan het werk gaan, is bij een kwart daarvan een uitzendbureau betrokken. Een op de acht uitzendkrachten is 50-plus. In de barometer ontkracht de uitzendbranche ook de meest voorkomende vooroordelen over oudere werknemers.

Plaatsingsfee uitzendbureaus
De uitzendbranche heeft met minister Asscher van SZW afgesproken om eind dit jaar 22.500 50-plussers aan werk te hebben geholpen. Om het voor de uitzendbureaus extra aantrekkelijk te maken, heeft de minister de regels voor subsidiëring aangepast: de leeftijdgrens is verlaagd van 55+ naar 50+ en iemand hoeft niet meer drie maanden werkloos te zijn om voor de 50plusser-regeling in aanmerking te komen. Beide aanpassingen verruimen de mogelijkheid voor uitzendondernemingen om met behulp van een plaatsingsfee – die kan oplopen tot 1500 euro – nog meer ouderen aan het werk te helpen.

Bron: ABU/NBBU

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer