Uitzendbureau niet vervolgd om discriminatie moslima

0

De vestigingsmanager van een uitzendbureau die ervan werd beschuldigd dat ze een stagiaire weigerde omdat ze mogelijk een hoofddoek wilde dragen, wordt niet vervolgd

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat woensdag desgevraagd bevestigd.

De Zeeuwse Leila Kallal solliciteerde in februari bij het uitzendbureau in Roosendaal. Na haar sollicitatiegesprek belde ze nog eens naar het uitzendbureau om haar ongenoegen te uiten. Ze nam het gesprek op. ‘Wij zijn een Nederlands bedrijf en mogen dat gewoon eisen van werknemers’, luidde het antwoord op de opname.

De zaak veroorzaakte veel ophef. Het meisje deed aangifte en kreeg steun van PvdA-minister Lodewijk Asscher en PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch.

Het OM schrijft aan de Zeeuwse dat het opgenomen telefoongesprek onvoldoende bewijs oplevert voor discriminatie. De beleving en herinnering verschilt bij twee deelnemers aan het telefoongesprek, legde een OM-woordvoerster woensdag uit. De directeur van het uitzendbureau meent dat het telefoongesprek verkeerd is uitgelegd.

Kallal reageerde woensdag teleurgesteld: ‘Het is niet fijn als je zo’n brief krijgt.’ Ze twijfelt nog over vervolgstappen.

ANP

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer