USG tekent Charter Talent naar de Top

0

Uitzendorganisatie USG People is één van de achttien nieuwe ondertekenaars van het Charter Talent naar de Top.

Met de ondertekening van het Charter wil USG People het belang benadrukken van de bevordering van diversiteit in het algemeen en bijhaar eigen organisatie in het bijzonder. Albert Jan Jongsma, lid van de Raad van Bestuur: ‘Zowel in onze arbeidsbemiddeling als in onze interne organisatie is diversiteitsbeleid een vertrouwd thema. Daarbij gaat het niet alleen om het creatief stimuleren van arbeidsdeelname door (top-)vrouwen, maar ook maken wij geen onderscheid ten aanzien van criteria als leeftijd, ras, geaardheid et cetera. Sterker nog, wij zetten ons juist actief in om het juiste talent op de juiste positie aan werk te helpen.’

In totaal hebben nu 187 bedrijven het Charter ondertekend. Het Charter streeft naar een grotere toestroom, doorstroom en behoud van vooral vrouwelijk talent in topfuncties. In mei 2008 ondertekenden de eerste bedrijven het Charter. Ook uitzendorganisatie Randstad behoort tot deze eerste ondertekenaars.

Uit de Monitor Talent naar de Top 2010 blijkt dat het aantal vrouwen in de top van de ondertekenaars met 7,5 procent gegroeid is. Volgens de Stichting Talent naar de Top is dit het bewijs dat het Charter een onmisbaar instrument is voor een duurzaam diversiteitsbeleid van bedrijven en instellingen.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer