‘Vakantiewerk in de lift vergeleken bij 2010’

0

Het aantal plaatsingen van vakantiekrachten bij organisaties ligt 36 procent hoger ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit een kleinschalig onderzoek.

De stijging blijkt uit cijfers van de site vakantiewerk.nl van uitzendorganisatie Unique. Op deze site wordt vraag en aanbod van vakantiewerk bij elkaar gebracht.

Waarom inhuren? 
De uitzendorganisatie heeft werkgevers gevraagd waarom zij vakantiewerkers inhuren: Ruim de helft van hen geeft aan dat zij dit doen om de lage bezetting op te vangen. Voor 28 procent geldt dat ze met vakantiewerkers de hoge pieken in de zomerperiode kunnen opvangen en 19 procent vindt de lage kosten van flexibele krachten een goede reden om hen in te huren. 

Dieptepunt
“Sinds vorig jaar is er een flinke toename te zien van de inhuur van vakantiekrachten. In 2009 werd er een dieptepunt gesignaleerd. Dit had alles te maken met de economische crisis. (…) Wel blijft de vraag naar vakantiewerkers nog achter bij het aanbod. Dit is echter een jaarlijks terugkerende trend,” aldus Raymond Puts, algemeen directeur bij Unique:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer