‘Vrouwen nog altijd achtergesteld bij mannen’

0

Het is in Nederland nog altijd slecht gesteld met de rechten van vrouwen.

Dat concludeert het College voor de Rechten van de Mens in het vrijdag gepresenteerde jaarverslag.
Het aantal uitspraken over discriminatie op basis van geslacht steeg in vergelijking met 2011. Er is vooral een toename te zien in zwangerschapsdiscriminatie. Volgens het College voor de Rechten van de Mens heeft bijna de helft van de werkende moeders in 2012 te maken gehad met een ervaring rond hun zwangerschap die wijst op discriminatie. Zo werd bij meer dan een derde (38 procent) van de zwangere vrouwen die op het punt stonden een contract te tekenen, het contract gewijzigd of zelfs van een samenwerking afgezien.
In 2012 beantwoordde het College voor de Rechten van de Mens 1281 vragen, ontving het 634 verzoeken om een oordeel en deed het 212 uitspraken. Bij de uitspraken waren geslacht (21 procent), handicap/chronische ziekte (18 procent) en leeftijd (16 procent) de drie meest voorkomende discriminatiegronden.
Het College voor de Rechter van de Mens nam in oktober 2012 de taken over van de Commissie Gelijke Behandeling.

(c) ANP 2013

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer