‘Beperking oproepcontracten kans voor uitzendbranche’

0

In het sociaal akkoord zijn bepalingen opgenomen die het gebruik van oproep- en invalkrachten beperkt. Volgens futurist, econoom en strategiecoach Wim Davidse ligt hier een kans voor de uitzendbranche.

Dat zei hij vrijdag in een interview met BNR Radio.
Het aantal mensen met een oproep- of invalcontract is de laatste jaren enorm gestegen. Uit de Flexbarometer blijkt dat het aantal oproep- of invalkrachten tussen 2003 en 2011 met 183.000 is toegenomen. In het onlangs gesloten sociaal akkoord zijn bepalingen opgenomen om het gebruik van deze contractvorm te beperken. De Stichting van de Arbeid roept in het sociaal akkoord cao-partijen op om het gebruik van nulurencontracten te bepreken tot uitzonderlijke situaties.
Volgens Wim Davidse is deze duw tegen oproep- en invalcontracten een kans voor de flexbranche. ‘Als je het goed bekijkt zijn oproep- en invalcontracten een regelrechte concurrent van uitzendcontracten,’ zo zei hij in het interview op BNR. ‘Als er een beperking komt op deze vorm van flex, kunnen uitzenbureaus mooi hun uitzendpropositie uitserveren.’
Davidse denkt dat de inzet van flexibele krachten enorm zal blijven groeien, maar dat bepaalde vormen van flex door wetgeving meer of minder ruimte zullen krijgen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer