Crunchr, Kvartett en Smart Robotics bij MKB Top-100

0

De KvK heeft de MKB Innovatie Top 100 2018 bekendgemaakt. Daarbij zitten in ieder geval drie HR- en flexbedrijven. Dat zijn Crunchr, Kvartett en Smart Robotics.

Deze drie bedrijven hebben een plek in de lijst te danken aan hun vernieuwende bedrijfsconcepten.

Kvartett

Kvartett is een in- en uitleenplatform van personeel en wordt door de KvK niet voor niets ‘het AirBnB van de arbeidsmarkt’ genoemd. Bedrijven via Kvartett personeel aan elkaar uitlenen. Ze zetten hun vraag naar tijdelijk personeel uit op het platform, waarbij direct een match kan worden gemaakt met zowel intern als extern personeel.
Bijzonder aan dit concept is dat werkgevers hierdoor flexibiliteit kunnen krijgen die zij wensen, terwijl de medewerkers hun gewenste zekerheid kunnen behouden; want de uitgeleende medewerker houdt gewoon zijn huidige (vaste) contract bij zijn huidige werkgever.

Crunchr

Crunchr is een tool die allerlei personeelsdata die in verschillende systemen in een organisatie zijn opgeslagen combineert, waardoor waardevolle analyses gemaakt kunnen worden. Dergelijke data-analyses zouden kunnen inzicht geven in vragen als ‘welke rectuitmentkanalen zijn het meest effectief?’ of ‘hoe kunnen we talenten behouden?’ De KvK prijst de efficiënte algoritme en de simpele presentatie van deze tool. Ook het feit dat Crunchr wetenschappelijk technieken gebruikt voor de analyses en samenwerkt met universiteiten en onder meer Randstad maakt die een veelbelovende hr-tool.

Smart Robotics

Smart Robotics in Best is een uitzendbureau voor robots. Dit uitzendbureau detacheert modulaire, slimme robots die bijvoorbeeld lopendebandwerk, het sorteren van producten, verpakken of palletisering kunnen uitvoeren. Er zijn dus met name veel toepassingsmogelijkheden de maak- en logistieke sector.Net zoals de uitzendkracht ’s ochtends instructies krijgt, kun je de robot ook programmeren voor het uitvoeren van de taken voor die dag. De slimme uitzendrobot kan verschillende taken aan, kan samenwerken met mensen en dankzij de 3D-camera’s inspelen op zijn omgeving.

Niet alleen hoeft saai, eentonig werk niet langer te worden gedaan door een menselijke uitzendkracht, het is ook een manier om werk dat voorheen naar lagelonenlanden ging, terug te halen (reshoring).

Bron: KvK

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer