Groene Hart Services ziet overnamekansen na de coronacrisis

0

Uitzendbureau Groene Hart Services ziet overnamekansen na de coronacrisis. Ook nu al, want directeur en medeaandeelhouder Timo Niemeijer heeft lessen getrokken uit de vorige economische crisis.

Lessen uit vorige crisis

“Ik heb toen de beslissing genomen om voor de bemiddeling van arbeidsmigranten een apart team te organiseren. Dat bracht focus in de aansturing en maakte ook dat we de pool van migranten beter leerden begrijpen. In de aansturing werken met name Poolse collega’s. Onze Nederlandse intercedenten leggen zich nu volledig toe op Nederlands personeel. Beide afdelingen zijn enorm gegroeid.
“Maar er is nog een les. Ik heb besloten nooit meer afhankelijk te zijn van een bank. Afgelopen jaar zijn wij terughoudend geweest met het uitkeren van dividend. Onze solvabiliteit is nu 62%. Ik vaar wel zo plezierig bij deze werkwijze. Ik hoef niet wakker te liggen of ik mijn mensen kan betalen. Ik leid mijn bedrijf liever een beetje solide.”

Lees ook: ‘Een crisis vergt leiderschap’, ook van flexondernemers

Kansen

“In deze fase moet je als leiding nadenken hoe het beter kan, hoe het anders kan. Dit is de tijd om de zaken recht te zetten. We zijn nu volop met sales actief. En we bereiden ons voor op de start van nieuwe afdelingen, bijvoorbeeld in e-commerce. We zouden graag in Noord-Brabant openen. Dat willen dit jaar nog realiseren, ofwel op eigen kracht en met eigen mensen, ofwel door een  strategische overname te doen.”

Lees ook: Recordaantal transacties in flexmarkt, trend zet na coronacrisis door

Dit is een bewerkte bijdrage van het artikel van Flexmarkt-redacteur Wilbert Geijtenbeek.over de Flexmarkt Top-100 2020, die a.s. vrijdag verschijnt.

Flexmarkt Omzetranglijst

omzetranglijstGroene Hart Service Groep houdt zich bezig met werven, uitzenden, detacheren en payrolling van personeel. Het flexbedrijf boekte in 2019 een omzet van € 18 miljoen, een omzetgroei van 6,5% ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2020 die onlangs is gepubliceerd.

 

Lees ook: Flexmarkt Omzetranglijst: ‘Grote 4’ uitzenders gaan hard onderuit

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer