Inhuren.com, nieuw platform met uitzendconstructie

0

Inhuren.com heeft een nieuw uitzendplatform op de markt gebracht. Verschil met concurrerende platforms zoals Temper is dat Inhuren.com een uitzendconstructie hanteert.

Inhuren.com is begin 2016 opgericht door twee jonge ondernemers: Daniël Sanandaji en Wouter Meens. In 2018 werd de eerste versie van Inhuren.com gelanceerd. Nu wordt het platform dan daadwerkelijk in de markt gezet.

Zonder tussenkomst uitzendbureau

Via het platform kunnen meer dan tweehonderd opdrachtgevers hun opdrachten voortaan zelf uitzetten onder alle flexmedewerkers van Inhuren.com. Die flexwerkers kunnen zich dan online inschrijven en hun eigen werkweek inplannen. Inhuren.com is een volledig digitale omgeving waarbij kandidaten zich zonder tussenkomst van een uitzendbureau kunnen inschrijven voor specifieke projecten. “De huidige generatie online uitzendbureaus tonen slechts algemene vacatures, waardoor ze nog te weinig verschillen van hun offline soortgenoten”, zegt Wouter Meens, medeoprichter van Inhuren.com. “Wij stellen onze digitale omgeving ter beschikking van zowel de opdrachtgever als kandidaat. Hierdoor kunnen werkgevers eenvoudig en snel invulling geven aan hun flexibele behoefte naar arbeid en bieden we uitzendkrachten meer zekerheid en transparantie over de beschikbare projecten.”

Uitzendconstructie

In tegenstelling tot andere platformen, die veelal met zzp’ers werken, maakt Inhuren.com voornamelijk gebruik van de uitzendconstructie (NBBU) bij het bemiddelen van de flexmedewerkers die via het platform aan de slag gaan. “Dit betekent dat we de volledige verantwoordelijkheid voor de opdracht op ons nemen”, legt Meens uit. “Hierdoor hoef je als werkgever niet bang te zijn dat er op de dag van de klus niemand komt opdagen. Maar ook flexkrachten profiteren van meer zekerheid. Zo bouwen ze onder de uitzendconstructie een pensioen op en hebben ze bijvoorbeeld recht op vakantiegeld en een scholingsbudget”.
Dit betekent echter niet dat freelancers niet welkom zijn op het platform. Meens: “Ondanks dat ze slechts een klein gedeelte uitmaken van onze flexpool, bieden we freelancers en/of zzp’ers de mogelijkheid om via Inhuren.com hun eigen opdrachten snel en digitaal uit te zoeken.”

Opdrachten uitzoeken

Kandidaten die zich aanmelden op Inhuren.com worden eerst uitgenodigd voor een screeningsgesprek, waarna ze zich direct kunnen inschrijven voor opdrachten op het platform. Meens: “Het is onze ambitie om alle flexmedewerkers via het platform hun eigen opdrachten te laten uitzoeken. Hierdoor kunnen wij ons volledig storten op het selecteren van de beste opdrachtgevers en kandidaten. Daarnaast houden we meer tijd over voor persoonlijke begeleiding en het optimaliseren van onze dienstverlening.  Binnen drie maanden wil de uitzendspecialist ten minste de helft van alle opdrachten via het platform invullen.

Logistiek en zakelijke dienstverlening

Inhuren.com voorziet bijna 250 inleners in hun behoefte naar flexibele arbeid. Dagelijks heeft de uitzendspecialist door heel Nederland ongeveer 150 uitzendkrachten aan het werk in voornamelijk de logistieke sector en de zakelijke dienstverlening. Onder de opdrachtgevers zijn internationale verhuisbedrijven, top-100 logistiek dienstverleners en opdrachtgevers in de beroepsgoederenvervoer.

Bron: Inhuren.com

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer