Honderdste SEU-examen Payroll

0

Ongeveer een jaar na invoering van het SEU-examen Payroll werd het 100e diploma uitgereikt. Die eer kwam backoffice medewerkster Manon Reinders toe. Zij werkt bij Driessen, uitzendorganisatie actief binnen de sectoren overheid, onderwijs en zorg.

Waarom koos Reinders voor dit examen en hoe is het bevallen? Manon: “Toen ik hier kwam werken had ik wel op een HR-afdeling gewerkt, maar geen specifieke branche ervaring. Ik was blij dat ik de opleiding en het bijbehorende examen kon doen. Ik heb daardoor veel geleerd over de uitzend-cao en branchegerelateerde wet- en regelgeving. Die kennis komt mij dagelijks van pas; ik kan onze flexibele medewerkers en opdrachtgevers beter helpen bij vragen. De onderdelen arbeidsverleden, pensioentelling, fasetelling en de inlenersbeloning zijn direct toepasbaar in de praktijk. Het deel over salarisadministratie gaf mij veel inzicht. Veel mensen vinden rekenen lastiger, omdat je daar minder mee te maken hebt. Maar het is wel belangrijk dat je weet hoe het werkt en eventueel kunt controleren hoe een bedrag tot stand is gekomen, zoals bij het berekenen van een maand- naar dagloon.”

Klanten vertrouwen geven

Manager corporate HRM Marije de Greef voegt toe: “Goed werkgeverschap richting flexibele medewerkers betekent ook dat wij zorgen voor kwaliteit van onze medewerkers. De opleiding en het erkende examen zijn een prachtige aanvulling op het CV van de medewerker en draagt bij aan duurzame inzetbaarheid. Daarnaast geeft het onze klanten vertrouwen als zij zien dat onze mensen op de juiste manier zijn opgeleid en getoetst op belangrijke onderwerpen als wet- en regelgeving. Daarom kiezen we bewust voor een examen dat kwaliteit garandeert. We zijn blij dat er nu een specifiek examen is voor payroll, omdat het beter aansluit bij de functies van onze backoffice medewerkers. Onze intercedenten doen het examen uitzendmedewerker, maar deze bevat onderwerpen die voor de backoffice minder relevant zijn, zoals bijvoorbeeld selectie.”

Aanrader

Zou je anderen het examen aanraden? Manon: “Ja, zeker! Toen ik hier kwam werken was er zoveel nieuw voor mij! Het is fijn om je als nieuweling direct te verdiepen in wet- en regelgeving en dit gelijk toe te kunnen passen. Ik had echt meteen profijt van de cursus, want ik begreep dingen beter. Tegen toekomstige kandidaten zou ik zeggen: het is echt goed te begrijpen, maar een goede voorbereiding is essentieel, want het is echt veel. “

Bron: SEU

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer