‘Komende jaren 1500 engineers nodig in procesindustrie’

1

De komende vijf jaar zijn er zeker 1500 engineers en construction managers nodig in de procesindustrie in de regio Rijnmond. Dat stelt detacheerder Dosign Engineering.

Dosign Engineering komt tot deze conclusie na het uitvoeren van een marktonderzoek onder de regionale productiebedrijven en haar toeleveranciers van engineering en construction management diensten.

Kernvraag in het onderzoek was: hoe groot is de vraag en het aanbod van toekomstige engineering en construction management personeel? Aanleiding voor dit onderzoek is de steeds groter wordende schaarste die Dosign constateert. ‘Dat betekent voor veel bedrijven dat de zoektocht naar technisch personeel steeds uitdagender wordt. Immers alle werkgevers in de techniek worden de komende jaren geconfronteerd met een aanzienlijke uitstroom in verband met de vergrijzing.’

In het onderzoek wordt een getal van ongeveer 1500 technici genoemd, die de ingenieursbureaus de komende jaren zullen moeten werven om hun (vergrijzende) personeelsbestand op peil te houden en hun groeiambities waar te maken. ‘Deze mensen vervangen en extra mensen aannemen om de opdrachten te kunnen uitvoeren, zal niet makkelijk zijn. Zeker omdat er maar een beperkt aantal mensen van de relevante technische opleidingen zullen komen’, aldus Dosing.

De detacheerder waarschuwt voor de ‘rondedans’van personeel die vaak ontstaat wanneer bedrijven personeel bij hun concurrenten gaan werven. ‘Dit kan een desastreuze loonontwikkeling met zich mee brengen.’ Dosign pleit voor een mix van gericht werven en opleiden met zogenaamde leer & werktrajecten, zij instroom en kennis migratie.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Jan-Willem Peters op

    Ook Continu merkt de (consequenties van de) toenemende vraag naar ingenieurs. Ben benieuwd naar hoeveel bedrijven hebben deelgenomen aan het onderzoek en welke positie de respondenten hebben binnen het bedrijf waar ze werkzaam zijn.

Reageer