MensenNetwerk gaat de strijd aan met grote uitzenders

6

Op 1 mei introduceert MensenNetwerk Nederland de nieuwe manier van werken binnen de arbeidsbemiddelingsbranche. Door deze nieuwe werkwijze kunnen kleinere bureaus de concurrentiestrijd aangaan met de grote uitzendorganisaties.

‘Wat MensenNetwerk Nederland doet, is het faciliteren van de volledige automatisering van alle processen en informatiestromen. Denk aan registratie, matching, planning, facturatie en verloning, maar ook aan alle communicatie daaromheen,’ aldus Richard Henderickx, directeur van MensenNetwerk.

MensenNetwerk is een netwerk van zelfstandige uitzendbureaus, werving- en selectieorganisaties en detahceringsclubs. Voor iedere groep is er een eigen label: UitzendNetwerk, WervingsNetwerk en DetacheringsNetwerk. Hoewel de netwerken officieel nog niet gestart zijn, zijn er wel al diverse partners aangesloten.

Het nieuwe werken bestaat volgens MensenNetwerk Nederland uit het feit dat uitzendbureaus, werving- en selectieorganisaties en detacheringsclubs niet gebonden zijn aan een locatie en vaste tijden om te werken. Door de komst van het Internet oriënteren mensen zich steeds meer online op vacatures. A1-locaties voor de spontane inloop zijn daardoor een stuk minder belangrijk dan voorheen. Volgens Henderickx is het hebben van een vestiging op iedere hoek van de straat in deze tijd juist een nadeel. Vestigingen brengen overheadkosten met zich mee, die bij de eindklant worden doorberekend.

Behalve dat de netwerkpartners van MensenNetwerk Nederland kunnen profiteren van de volledige automatisering van alle processen, kunnen de zelfstandige bureaus ook elkaars kandidaten inzien, matchen en bemiddelen.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

6 reacties

  1. super idee, het is onmogelijk als interimmer om direct zaken te doen met opdrachtgevers ivm alle mantels, first supplierships en het beleid wat alle detacheringsbureaus van maken. middels flexmarkt zou het mogelijk moeten worden voor open doorleenconstructies wat eigenlijk wel gebeurd in de huidige markt, maar niet open wordt gesproken.

  2. De heer Richard Henderickx is serial ondernemer en ook betrokken bij ruilen.nl, snuffelt.nl, nieuwsloket.nl, dates.nl en sociabel.nl (zie manao.nl). Met MensenWerk.nl komen er dus vier nieuwe websites bij, naast mensenwerk.nl ook uitzendnetwerk.nl, wervingsnetwerk.nl en detacheringsnetwerk.nl

  3. Deze zomer komt er nog een nieuwe speler (en niet de eerste de beste) op de markt die dit concept ook heeft en groots gaat aanpakken.

Reageer