Startup Karreer.com zet recruiter buitenspel

0

Weer een online recruitmentplatform dat belooft ‘veel te dure recruiters op straat te zetten’. Bij het online recruitmentplatform Kareer.com worden professionals door middel van artificial intelligence en machine learning gekoppeld aan bedrijven. Niet de recruiter, maar de professional zélf krijgt betaald zodra deze benaderd wordt door een bedrijf.

De Friese startup ziet zichzelf volgens hun persbericht als een Robin Hood die zorgt voor ‘rechtvaardigheid in de recruitmentmarkt’. Dankzij Kareer.com zou niet langer de recruiter ‘cashen’, maar de kandidaat zelf. “De bedragen die omgaan in de recruitmentwereld zijn bizar. De enige mensen die hier beter van worden, zijn recruiters zelf”, zegt medeoprichter en CEO Björn Berg-Andersen, voormalig topman van LG Benelux. “Professionals worden lastiggevallen en over hun ruggen wordt het grote geld verdiend. En dan hebben we het nog niet eens over de enorme bedragen die bedrijven kwijt zijn aan een plaatsing. Wij vonden het tijd om de boel om te draaien: bij Karreer krijgt de professional zélf betaald zodra deze benaderd wordt door een bedrijf.”

Hoe werkt het?

Karreer.com is een online recruitmentplatform waarbij professionals door middel van artificial intelligence (AI) en machine learning aan bedrijven gekoppeld worden. Hierbij wordt de matching gerealiseerd tussen werkgever, team en werknemer. Er komt geen CV aan te pas. Professionals blijven zo lang anoniem als ze zelf willen en kunnen geld verdienen aan hun profiel.

Het werkt als volgt: de professional schrijft zich in op Karreer.com. Door middel van swipen in de Karreer game wordt een persoonlijk profiel opgebouwd. Dit profiel is ook zichtbaar voor de professional zelf. Aan de hand van voornamelijk persoonlijkheid word de professional aan bedrijven gematcht door het Karreer-algoritme. Bedrijven krijgen anonieme profielen van de professionals te zien. Op het moment dat een bedrijf iemand wil benaderen, krijgt de professional direct € 40 op zijn of haar account. Dan is het de zet aan de professional: mag een bedrijf je benaderen? Zo ja, dan ontvang je € 50 extra. Op deze manier worden recruiters buitenspel gezet, en kunnen professionals zélf profiteren van hun profiel.

Geen spam

Medeoprichter en CTO Schelte Meinsma: “Dit biedt twee voordelen voor professionals ten opzichte van de traditionele recruitmentindustrie. Ten eerste worden er gerichte matches aangeboden. Dit voelt goed: het systeem leert je steeds beter kennen en komt met bedrijven die goed bij jou als professional passen. Ten tweede wordt hiermee het gevoel van ‘gespam’ teruggedrongen: bedrijven benaderen je alleen bij oprechte interesse en als je benaderd wordt krijg je direct geld op je rekening bijgeschreven.”

Karreer.com claimt dat inmiddels vijftien bedrijven en 5.000 professionals gebruik make van het platform.

Bron: Karreer.com

 

Over Auteur

Reageer