DUS ziet omzet opnieuw verdubbelen

0

DUS, dat zp’ers en uitzendkrachten bemiddelt in de bouw en infra, heeft opnieuw de omzet weten te verdubbelen. Dat is echter geen doel op zich. Dit jaar zet DUS liever de volgende stap naar volwassenheid door het inrichten van professioneel procesmanagement en het betrekken van een nieuw hoofdkantoor.

De Flexmarkt Omzetranglijst 2019 telt zes segmenten (qua omzetgrootte) waarbinnen één bedrijf boven de anderen uitsteekt. Deze FlexTopGroeiers zagen hun omzet dubbelcijferig groeien. Eén daarvan is DUS.

FlexTopGroeier: DUS
Omzetklasse: < 10 miljoen euro
Omzet 2018: 9,1 miljoen euro
Omzetgroei (op jaarbasis): 102%

 

 

Gebroeders Hoek

Een omzetverdubbeling, dat voorspelde Jasper Hoek vorig jaar toen zijn bureau ook al tot FlexTopGroeier in de kleinste categorie (< 10 miljoen euro) werd uitgeroepen. Die voorspelling is uitgekomen. En dus mag DUS bv zich voor het tweede jaar op rij Flex- TopGroeier noemen. Het bureau, dat Hoek samen met zijn broer Arjan Hoek runt, is actief in de bouw en infra. Het plaatst timmerlieden, grondwerkers, kraanmachinisten op bouwplaatsen door het land. Hoek merkt dat klanten het bureau steeds beter weten te vinden. Het bureau is sinds 2017 in twee bv’s opgesplitst, heeft opgeteld negen medewerkers. “We hebben een vennootschap voor de bemiddeling van zp’ers en een voor de dienstverlening – lees: de uitzendkrachten. Wij hebben zo’n 200 professionals aan het werk – het merendeel als zelfstandig ondernemer en een deel als uitzendkracht.”

Gezonde omzetgroei

Hoek verwacht dit jaar niet voor de derde keer te verdubbelen. “We zitten nu op een gezonde omzetgroei van 40%. Dat vinden we prettig genoeg, want wij financieren onze groei met ons eigen werkkapitaal – dat is alleen mogelijk door stabiel te groeien.” Eén grote investering heeft het bureau al wel gedaan. In september worden de palen geheid van het nieuwe hoofdkantoor van DUS, langs de provinciale weg in Schoonhoven. “Goed in het zicht”, stelt Hoek. “We worden voor onze klanten een steeds serieuzere partner. Als organisatie worden we volwassen en daarom zijn we bezig een professioneel procesmanagement in te richten.” Hoek rekent erop dat in mei 2020 het nieuwe pand, zonder vertraging, wordt opgeleverd.

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek voor het juni-nummer van Flexmarkt dat onlangs is verschenen. Wilt u voortaan ook Flexmarkt ontvangen?

 De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 staat online.

Lees ook de artikelen over de andere FlexTopGroeiers van 2019:

Over Auteur

Reageer