Twitter steeds populairder voor plaatsen vacatures

0

Het aantal vacatures op sociale media neemt ook in 2015 steeds verder toe. In het begin van 2015 zijn er op sociale media zelfs 44 procent méér vacatures gedeeld dan in dezelfde periode in 2014.

Dat blijkt uit onderzoek van social media analysetool Coosto.

Sinds 2011 zijn er in totaal ruim 11,5 miljoen vacature-gerelateerde berichten op sociale media verschenen. Twitter is het platform waar verreweg de meeste banen worden gedeeld: bijna vier miljoen in het afgelopen jaar.

ICT-vacatures
Vooral ICT-vacatures zijn populair in Nederland en de meeste banen zijn te vinden in Amsterdam. Er worden 1,2 miljoen berichten op sociale media gedeeld die zich richten op ICT-vacatures. Banen in deze sector worden verreweg het meest gedeeld in Nederland. Managementfuncties (670.000 maal) en sales-functies (565.000) volgen daarna. Net buiten de top-3 vallen vacatures in marketing/communicatie (468.000) en de zorg (444.000), op ruime afstand gevolgd door beroepen in de horeca, de financiële sector, recruitment/hr, (fashion) retail en de telecomsector.
Amsterdam is met afstand de plek waar de meeste banen te vinden zijn, gevolgd door Utrecht en Rotterdam. In de hoofdstad wordt, net als de rest van het land, vooral gevraagd naar ICT’ers.

bron: Coosto

lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer