Stoppen met payrollen? Niet nodig!

0

Veel uitzenders overwegen met de komst van de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) met hun payrolldienstverlening te stoppen. De uitvoering van payrolling is door de WAB namelijk een stuk complexer, en hierdoor voor veel uitzendbureaus onmogelijk geworden. Toch zijn er mogelijkheden om deze omzet binnen te houden, stelt algemeen directeur Rick Simons van Payroll Select.

“De WAB is de afgelopen maanden hét dagelijkse gespreksonderwerp, omdat die voor veel verandering zorgt in de flexmarkt. We zien dat uitzenders heel verschillend reageren op de komst van het payrollregime onder de WAB”, zegt Rick Simons. “Van veel bureaus ontvangen wij geluiden dat zij overwegen helemaal van payroll af te zien na 2020.”

Uitbesteden als oplossing

Uitzenders zijn in veel gevallen technisch en qua kennis niet voldoende ingericht om de diversiteit in  arbeidsvoorwaarden die de WAB voorschrijft efficiënt te kunnen verwerken. Daarom overwegen sommigen te stoppen met payrolling na invoering van de WAB. “Zonde, vinden wij, want er zijn echt wel goede, betaalbare alternatieven”, aldus Simons die refereert aan het uitbesteden van payroll aan specialistische organisaties, zoals Payroll Select.

Waarom Payroll Select?

Simons: “Wij zijn al langere tijd bezig onze techniek en onze kennis voor te bereiden op de WAB. We hebben onze backoffice inmiddels volledig ingericht op de enorme diversiteit aan arbeidsvoorwaarden. Wij zijn hierdoor efficiënt en kwalitatief in staat om payrolling vanaf 2020 onder de WAB te kunnen verwerken.”

En waarom zou een uitzender bij Payroll Select moeten aankloppen?

“Wij zijn als een van de eerste partijen in Nederland begonnen met backofficedienstverlening aan intermediairs en hebben een gespecialiseerd team van experts klaar staan”, zegt Simons. “We kennen het speelveld van alle soorten intermediairs, groot én klein. Indien gewenst kunnen wij naast het payroll ook de facturatie en bevoorschotting private label inrichten.”

Dit artikel is gesponsord door Payroll Select

Heeft u als uitzendbureau omzet die u vanaf 2020 moet kenmerken als payroll, komt u dan eens met ons praten. Waarom zelf doen of stoppen met payroll terwijl wij dit professioneel en compliant voor u kunnen verzorgen? Wij gaan graag met u in gesprek.

Over Auteur

Reageer