20.000e SEU-diploma uitgereikt

0

De Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) heeft voor de 20.000e keer het vakdiploma uitgereikt aan een uitzendmedewerker.

Steeds meer intercedenten doen examen uitzendmedewerker. ‘Deze mijlpaal is typerend voor de groei van het aantal uitzendmedewerkers dat een vakdiploma haalt’, zegt Barbara Kramer, manager SEU. In het eerste half jaar van 2015 legden ruim 1.000 kandidaten het SEU-examen af, een groei van 43% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. ‘Deze enorme groei laat zien dat de uitzendbranche de toegevoegde waarde van het SEU-diploma erkent en investeert in vakbekwame medewerkers.’

SEU
De Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) is sinds 1998 verantwoordelijk voor het branche-examen voor vestigingsmedewerkers in de uitzendbranche. Het SEU-examen toetst bij de uitzendmedewerker de kennis van relevante wet- en regelgeving, onder meer ten aanzien van de uitzend-cao’s. Hiervoor gelden branchebreed erkende normen die bijdragen aan de vakbekwaamheid van de uitzendmedewerker en professionele dienstverlening door de uitzendonderneming.

De 20.000e geslaagde is Lorenzo Hop, intercedent bij Veritec Uitzendbureau (NBBU) in Bunschoten.

Bron: SEU

Lees ook: Duizend SEU-examenkandidaten in eerste half jaar

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer