300 werkgevers moeten deeltijd-WW teruggeven

0

Ruim driehonderd werkgevers moeten WW-gelden terugbetalen, omdat ze werknemers in de deeltijd-WW hebben ontslagen.

Voor 544 werknemers volgde ontslag terwijl hun werkgever juist financiële steun had gevraagd om ze in dienst te kunnen houden.

Dat blijkt maandag uit antwoorden van demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) op vragen van de PVV over mogelijk misbruik van de deeltijd-WW. Bedrijven die door de economische crisis hun personeel niet willen ontslaan maar tijdelijk minder willen laten werken, kunnen daarvoor sinds meer dan een jaar een beroep doen op deeltijd-WW.

Tussen april 2009 en augustus 2010 vroegen ongeveer 6800 bedrijven deeltijd-WW aan. De regeling is voor in totaal 70.000 werknemers toegepast. Eind juli 2010 was de deeltijd-WW voor ruim de helft van hen weer beëindigd. In totaal 3751 werknemers verloren alsnog hun baan en belandden in de reguliere WW.

De Volkskrant meldt dat minister Donner de 300 werkgevers niet beticht van fraude. Hij wijt de snelle ontslagen aan het uitblijven van herstel na de crisis.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer