80 % CFO’s ondervindt negatieve gevolgen van zomermaanden

0

Met veel medewerkers die op vakantie gaan in juli en augustus maken veel Nederlandse CFO’s zich zorgen over productiviteitsverlies en vertraging van commerciële activiteiten. Dat blijkt uit onderzoek van arbeidsbemiddelaar Robert Half.

Meer dan een derde (35%) van de CFO’s en financieel directeuren zegt dat tijdens de zomermaanden de commerciële activiteiten vertragen, 20% vreest voor productiviteitsverlies. Nog eens 19% zegt dat er door het jaarlijkse verlof minder leiding is van management en 7% is van mening dat het personeel minder gemotiveerd is. Slechts 19% stelt dat ze geen negatieve gevolgen ondervinden van de zomermaanden.

‘Vakantie is het perfecte moment voor werknemers om op te laden. Uit ervaring weten wij dat werknemers die tijdig vakantiedagen opnemen, positiever zijn over hun werk en na de vakantie gemotiveerder en productiever terugkeren’, zegt Stephan Renken, Directeur Robert Half Nederland. ‘Tijdens de zomermaanden schommelt echter bij veel bedrijven de bezetting door de vakanties die in deze periode gepland staan.’

‘Niet alle bedrijven kunnen het zich veroorloven om tijdens de vakantie projecten en taken te laten liggen. Om productiviteitsverlies tot een minimum te beperken en tegelijkertijd de vaste werknemers hun welverdiende vakantie te gunnen, doen bedrijven geregeld een beroep op tijdelijke arbeidskrachten. Dit verlicht de werklast van de thuisblijvers en stelt hen in staat de gewenste bedrijfsproductiviteit te behouden.’

Bron: Robert Half

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer