Aantal ontslagaanvragen sterk gedaald

0

Het aantal ontslagaanvragen is vorig jaar sterk gedaald. In 2010 dienden werkgevers in totaal ruim 40.000 ontslagaanvragen in bij UWV.

Een jaar eerder waren dat er nog 60.000. UWV verwacht dat het aantal dit jaar zal teruglopen tot 30.000, zo heeft het woensdag laten weten.

In ruim driekwart van de gevallen vroeg de werkgever ontslag aan om bedrijfseconomische redenen. Arbeidsongeschiktheid van de werknemer speelde bij 16 procent van de aanvragen.

Volgens UWV is de daling te danken aan een voorzichtig herstel van de economie en aan crisismaatregelen als deeltijd-WW.

Ruim 60 procent van de ingediende aanvragen resulteerde in een ontslagvergunning. UWV weigerde in 8 procent van de gevallen een vergunning. In de overige gevallen trok de werkgever de aanvraag in of nam UWV die niet in behandeling. Dat gebeurde vaak omdat werkgever en werknemer alsnog in onderling overleg besloten de arbeidsrelatie te beëindigen.

De meeste ontslagvergunningen werden verleend aan de detail- en groothandel (5400).

Delen...Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer