Cao-akkoord voor bioscoopbedrijf

0

Brancheorganisatie NVB is het met vakbond FNV Kiem eens geworden over een nieuwe cao voor het bioscoopbedrijf.

De cao heeft een looptijd van een jaar. De werknemers kunnen per 1 januari 2011 rekenen op een loonsverhoging van 1,5 procent. Voor de salarisschalen 7 en 8 zullen er afspraken gemaakt worden tussen de werkgever en de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging over de loonsverhoging. Voor werknemers in deze salarisschalen gaat gelden dat zij meer prestatie gerichte loonsverhogingen zullen krijgen, die zowel hoger als lager dan de structurele loonsverhogingen kunnen uitvallen.

De pensioenpremie wordt naar boven bijgesteld om kostendekkend te kunnen zijn. De premie wordt verhoogd van 20,8 procent naar 22 procent. Deze verhoging zal voor 0,8 procent door de werkgever worden opgevangen. De werknemers moeten 0,4 procent meer premie gaan betalen. Ook de VUT-premie wordt verhoogd.

Verder hebben de werkgevers binnen het bioscoopbedrijf de inspanningsverplichting op zich genomen om tot een adequaat levensfase bewust personeelsbeleid te komen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer