Cao-akkoord voor natuursteenbedrijf

0

Na vijf onderhandelingsronden hebben cao-partijen een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor het natuursteenbedrijf.

De cao heeft een looptijd van een jaar, van 1 maart 2010 tot 1 maart 2011. De werknemers krijgen per 1 juli 2010 een loonsverhoging van 1 procent.

Met betrekking tot uitzendkrachten hebben de cao-partijen afgesproken nog dit jaar afspraken te maken over de rechtspositie en beloning van uitzendkrachten die werkzaam zijn in de natuursteensector.

Daarnaast bepaalt het akkoord dat cao-partijen een nieuwe functie- en loonstructuur ontwikkelen, met als uitgangspunt dat (jonge) werknemers worden beloond naar ervaring, competenties en opleidingsniveau. Om met name oudere werknemers te beschermen tegen de gevolgen van de economische crisis, is een regeling getroffen die voorkomt dat werknemers pensioenrechten kwijtraken mochten ze kort voor hun (vervroegd) pensioen worden ontslagen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer