Experts in Flex en NBBU lanceren WAB-tool

0

Experts in Flex heeft in samenwerking met de NBBU een WAB-tool ontwikkeld. Hiermee kan aan de hand van de Whk-beschikking over 2019 eenvoudig vastgesteld worden wat de premie-effecten zijn door de WAB en met welke kosten voor de transitievergoeding rekening gehouden moet worden.

Vanaf 1 januari 2020 worden payrollbedrijven ingedeeld in sector 45 en uitzendbureaus in sector 52. Daarnaast komt de sectorindeling voor de WW helemaal te vervallen en komt er een lage WW-premie voor contracten voor onbepaalde tijd met een vaste urenomvang en een hoge WW-premie voor alle overige (flex)contracten. Ook ontstaat er dan recht op een transitievergoeding vanaf de eerste dag, in plaats van de huidige wachttijd van twee jaar.
Grote vraag voor alle uitzendbureaus en payrollbedrijven is wat dit voor effecten gaat hebben op de werkgeverslasten en daarmee dus op de kostprijs. Die effecten zullen voor elk bedrijf verschillend zijn. Dat hangt mede af van de premie voor de werkhervattingskas (Whk).

Experts in Flex heeft in samenwerking met de NBBU een tool ontwikkeld, waarmee aan de hand van de Whk-beschikking over 2019 zeer eenvoudig vastgesteld kan worden wat de premie-effecten zijn door de WAB en met welke kosten voor de transitievergoeding rekening gehouden moet worden.
De tool is vanaf nu bij Experts in Flex verkrijgbaar voor een bedrag van € 99,- excl. BTW, ongeacht of de ABU- of de NBBU-cao wordt gevolgd. Leden van de NBBU kunnen de tool vanaf 16 juli a.s. gratis downloaden op de ledenpagina van de NBBU.

 

FlexEvent Wet- en regelgeving 2020

Tijdens het FlexEvent op 3 december a.s. zal ook aandacht worden geschonken aan de kostprijzen 2020, mogelijke reparaties op de WAB en andere actualiteiten op het vlak van wet- en regelgeving. Informatie en inschrijven voor FlexEvent Wet- en regelgeving 2020 flexbranche.

Over Auteur

Reageer