NBBU-symposium duurzame inzetbaarheid

0

Investeren in duurzame inzetbaarheid van flexwerkers leidt tot minder verzuim en een hoger rendement voor opdrachtgever en intermediair. ‘Werkgevers, treed in overleg met je flexwerkers en investeer naar behoefte.’

Die oproep deed NBBU-directeur Marco Bastian op het symposium Flexibele medewerkers duurzame inzetbaar. Investeren in de gezondheid, weerbaarheid en betrokkenheid van medewerkers vergroot volgens Bastian ‘het werkplezier en werkzekerheid van flexkrachten. En dat is ook goed voor het businessmodel van iedere ondernemer.’

Duurzame inzetbaarheid
Tijdens het symposium gaven sprekers uit de wetenschap, overheid, kennissector en flexbranche gaven hun visie en uitleg bij het onderwerp duurzame inzetbaarheid. De NBBU organiseerde het symposium op 5 november als onderdeel van het convenant Duurzame Inzetbaarheid, dat de brancheorganisatie voor intermediairs heeft gesloten met MKB-Nederland. Dankzij het convenant ondersteunt de NBBU intermediairs op de arbeidsmarkt en adviseert hen hoe de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te stimuleren. Aan het project nemen 25 leden van de NBBU deel. Zij vertegenwoordigen ruim 8.000 flexkrachten en intercedenten.

1000e NBBU-lid
De gelegenheid is tevens aangegrepen om het 1000e NBBU-lid te verwelkomen: Kei Uitzendbureau. Het uitzendbureau ontving uit handen van NBBU-voorzitter Bart-Jeroen Croll een NBBU-trainingscheque ter waarde van 1000 euro.

Bron: NBBU

 

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer