“Nederland is nog ouderwets als het gaat om ontwikkelvoorzieningen”

0

Werknemers willen zekerheden. Deze zekerheden kunnen zich uiten in de vorm van een vast contract, maar ook ontwikkelmogelijkheden zijn belangrijk voor het zekerheidsgevoel van werknemers.

Dit stelde professor Ton Wilthagen van de Universiteit van Tilburg dinsdag tijdens de discussiemiddag Wat is zekerheid in flex en zeker? georganiseerd door de ABU en de Universiteit van Amsterdam.

Volgens Wilthagen zijn de voorzieningen in ons land nog op een ouderwetse manier ingericht, die eigenlijk niet meer voldoet. Op dit moment zijn er alleen sectorale voorzieningen, zoals scholingsfondsen. De flexibele schil van werknemers, die steeds groter wordt, kan echter geen gebruik maken van deze voorzieningen. Ook is het niet mogelijk om met deze voorzieningen tussen sectoren te switchen, terwijl ook dat nodig is, gezien de tekorten in bijvoorbeeld de gezondheidszorg. “We moeten los zien te komen van de sectorale voorzieningen en overstappen op arbeidsvormneutrale voorzieningen,” aldus Wilthagen. 
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer