Nieuwe cao bij Nederlandse Spoorwegen

0

Het personeel van de Nederlandse Spoorwegen heeft een nieuwe cao.

De cao heeft een looptijd van 27 maanden, van 1 november 2010 tot 1 februari 2013. De ongeveer 15.000 werknemers zien in die tijd hun salaris drie keer verhoogd worden, per 1 november 2010 met 1,8 procent, per 1 januari 2012 met 1,5 procent en een jaar later 0,5 procent. De onregelmatigheidsvergoeding gaat met 10 procent omhoog.

Verder is afgesproken dat er een ‘Spoorcollege’ komt, een vakschool voor mbo-functies. "Werken op en rond het spoor is een vak apart en NS doet er goed aan in de toekomst hun mensen zelf op te leiden met de specifieke kennis die nodig is om goed en veilig reizigers te vervoeren. Ik ben dan ook blij dat ons voorstel om een spoorwegvakschool op te zetten, gehoor heeft gekregen", aldus Roel Berghuis van FNV Spoor.

NS gaat de mogelijkheden voor de oprichting van het college onderzoeken. Het is de bedoeling dat het een opleiding wordt "voor en uiteindelijk van de hele spoorwegbranche", aldus NS. Het onderzoek moet eind 2011 leiden tot besluiten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer