Nieuwe cao voor de flexbranche

1

Vanaf 1 januari 2013 komt er een nieuwe cao voor de flexbranche, als reactie op de bedreigingen waar de flexbranche op dit moment mee te maken heeft. De nieuwe cao krijgt de naam ContinuFlex.

‘Dit is de cao waar de flexbranche en politiek nu op zitten te wachten’, aldus Rendert Algra, bestuursvoorzitter van branchevereniging NVUB, initiatiefnemer van de nieuwe cao. ‘In het huidige economische getij is het risicovol om personeel aan te nemen. Werkgevers zoeken daarom maximale flexibiliteit in arbeidscontracten. Voor personeel betekent dat onzekerheid en weinig bescherming.’

Volgens de initieatiefnemers biedt de ContinuFlex-cao de oplossing. ‘We houden nog even voor onszelf wat de precieze contructie is van de cao, maar onze pay-off zegt eigenlijk alles: van baan- naar werkzekerheid.’ 
 


Wat vind jij van dit initiatief? Discussieer mee in onze LinkedIn-groep »

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Ellen Boonen op

    Zeer goed nieuws voor de arbeidsmarkt! Een CAO die tegemoetkomt aan de behoefte van een belangrijk deel van de huidige beroepsbevolding: van baan- naar werkzekerheid!

Reageer