Omscholingsbonus nieuw personeel moet ruimer

0

Om meer werkgevers gebruik te laten maken van de omscholingsbonus, die gebruikt kan worden om nieuwe werknemers die kort werkloos zijn geweest een extra opleiding te laten volgen, moeten de regels over deze scholingsregeling verruimd worden.

Dit heeft demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) dinsdag gezegd.

Nu kan een werkgever de scholingsbonus alleen nog krijgen voor een nieuwe werknemer die maximaal vier weken werkloos is geweest. Straks kan een werkgever de bonus ook ontvangen voor een werknemer, bij wie de periode tussen zijn oude en huidige dienstbetrekking ten hoogste drie maanden is. Door te stimuleren dat meer mensen van de ene naar de andere baan doorstromen, hoopt de minister “frictiewerkloosheid” tegen te gaan. Nu wordt vaak de doorstroming belemmerd, omdat werklozen niet helemaal de juiste papieren hebben voor beschikbare vacatures.

Het kabinet heeft in de aanpak van de economische crisis de omscholingsbonus ingesteld om werkgevers die nog wel veel vacatures hebben, zoals in de zorg, te stimuleren om met ontslag bedreigd personeel uit andere sectoren in dienst te nemen. Om deze werkgevers over de streep te trekken, worden de kosten voor omscholing voor de helft vergoed met een maximum van 2500 euro.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer