OTTO Work Force gaat coronacrisis te lijf met eigen teststraat

0

De coronacrisis vraagt het uiterste van iedereen, zeker ook van flexbedrijven. Frank van Gool (OTTO Work Force) vertelt in zijn column in Flexmarkt hoe zij actief de crisis te lijf gaan. Sinds eind september is de eerste, eigen testlocatie operationeel.

Frank van Gool, CEO OTTO Work Force

Frank van Gool, CEO OTTO Work Force

‘De beste virologen van de wereld en de complete farmaceutische industrie zijn bezig met het ontwikkelen van medicijnen om het Covid-19-virus te bestrijden. De nationale overheid en de veiligheidsregio’s zijn bezig met het afkondigen en handhaven van maatregelen. En ondernemend Nederland is bezig om de economie draaiende te houden, zo goed en zo kwaad als het gaat. Als individuele ondernemer heb je naast de zorg voor de continuïteit van de bedrijfsvoering natuurlijk ook de zorg voor je werknemers: hoe houd je iedereen gezond?

Onze ervaring met de eerste coronagolf leert dat dit ‘serious business’ is en alle aandacht vergt van directie en staf. Temeer omdat OTTO Work Force preferred supplier is van onder meer de distributiecentra van de grootste supermarktketens van ons land. De continuïteit van deze cruciale sectoren ervaren wij als een grote verantwoordelijkheid.
Tijdens de eerste coronagolf was ons beleid gericht op het maximaal informeren van onze 15.000 medewerkers in Nederland en het zo snel mogelijk implementeren van de afgekondigde veiligheidsmaatregelen. Onze campagne had als motto ‘we take care of our people’.

Zo hebben wij onder andere de bezettingsgraad in de auto’s en busjes teruggebracht, 250 auto’s en 2000 (elektrische) fietsen bijgeschakeld. Tijdens het wegebben van die eerste golf, zijn we volop verder gegaan met de bewustwordingscampagne onder onze medewerkers. ‘Prevent a local lockdown’ was en is de boodschap, die op onze werk- en woonlocaties op allerlei manieren terugkomt. Neem je verantwoordelijkheid, houd afstand, was je handen, nies in je elleboog en blijf thuis als je ziek bent. En natuurlijk staan er overal temperatuurmeters en desinfecteringsmiddelen.

In het begin van de tweede golf bleek al snel dat de testcapaciteit in ons land overbelast raakte. Met als gevolg dat het te lang duurde voordat je getest kom worden. Waarna je ook weer te lang moest wachten op de uitslag. Al snel besloten we in samenwerking met een professioneel commercieel testbedrijf testfaciliteiten in te richten in de buurt van ons hoofdkantoor in Venray en andere locaties in Nederland. Eind september was onze eerste testlocatie operationeel. Eigen medewerkers en medewerkers van klanten werden bij de eerste verdenking van klachten binnen 24 uur getest met een directe uitslag. Waar nodig konden dan de noodzakelijke maatregelen worden genomen.

Covid-19 vergt het uiterste van iedereen. Van virologen om een vaccin te vinden, van de burgers om hun verantwoordelijkheid te nemen en van de overheid om het geheel te managen. Maar Covid-19 vergt ook veel van ondernemers, zeker in onze branche. Alleen door onze verantwoordelijkheid te nemen, voor onze mensen te zorgen en ons zo proactief mogelijk op te stellen, leveren wij onze bijdrage aan deze mondiale crisis. Dat is veel werk en vergt ontzettend veel aandacht, maar tegelijk is dit het minste dat wij kunnen doen.’

Lees ook: ‘Een crisis vergt leiderschap’, ook van flexondernemers’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer