Weer minder sterke krimp uitzendsector

0

In de afgelopen periode (periode 10) daalde het aantal uitzenduren met 12% en de omzet van de uitzendsector daalde met 7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is de krimp van de uitzendsector is al weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis. De technische sector krijgt opnieuw de hardste klappen.

Dat blijkt uit de ABU MarktMonitor (periode 10, van 7 september t/m 4 oktober (week 37-40)).

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uren daalde met 15% en de omzet daalde met 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uren daalde met 7% en de omzet daalde met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uren daalde met 29% en de omzet daalde met 20% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De grootste klap na de eerste periode van coronamaatregelen was in periode 4 en periode 5 (eind maart tot half mei). Toen daalde het aantal uitzenduren met een kwart (-24%). Sindsdien – door de versoepeling van de coronamaatregelen – is er elke periode sprake van herstel, dat wil zeggen minder sterke krimp. De krimp was in de afgelopen periode (periode 10) dus weer geringer dan in de voorgaande periode (periode 9), toen ook al een minder sterke krimp te zien was.

Inmiddels zijn de coronamaatregelen al weer enkele weken verscherpt en dat zal ongetwijfeld opnieuw impact hebben op de uitzenduren en omzet van de uitzendbranche in de komende periodes.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer